Valet är över! Tack och lov, säger kanske de flesta av oss. Men vi vill ändå passa på att tacka alla som röstade på oss för det förtroende ni gav oss. Vi var ett av få partier som växte, och i vårt fall gick ifrån 2 till 3 mandat i fullmäktige.

I lokalnyheterna uttalar sig en statsvetare om att lokala partier finns i många kommuner nu, och kallar dem ett tillskott i den lokala demokratin och ett tecken på engagemang. Alltså tvärtemot det hot mot demokratin som vi tidigare blev beskrivna som i debatten. Vi gillar såklart expertens beskrivning av oss, men som väljare så bestämmer ni självklart själva vem ni vill lysssa på.

Vi är fortfarande en liten spelare på planen, men med ett stort driv som gör oss till en större kraft än vad många först kanske tror. Glöm inte att det var vi som ända från början ville ha kvar Räddningstjänsten. Vi manade också till lugnare befolkningstillväxt av ekonomiska skäl, något som i stort sett alla partier säger nu. Nästa strid blir troligen Småskolan där fler och fler partier svänger i frågan, precis som med Räddningstjänsten.

Vi lovar att fortsätta kämpa för sund förnuft, att vi som styr ska tänka till före och att ofta rådfråga invånarna om vad de faktiskt tycker i enskilda frågor innan man drar igång stora projekt med dyra konsulter.  Så sparar man in på onödiga kostnader, som istället kan användas till det invånarna vill att vi ska göra. Det kallar vi Demokrati på riktigt.

Än en gång, tack för förtroendet att i fyra år till kunna göra skillnad.