Vid senaste kommunfullmäktigemötet den 18/5 röstades vårt förslag om att begränsa användandet av nyårsfyrverkerier ner. Som motivering nämndes bl.a  att barn som behöver gå och lägga sig tidigt också ska ha möjlighet att se fyrverkerier.  Många av våra fyrfota familjemedlemmar får därmed fortsätta att fira nyår bakom nedrullade fönster till hög musik och alla lampor tända. Hästar ska vi inte tala om. Vårt förslag handlade ju inte om ett förbud, endast om en begränsning av samma slag som man idag har i vår moderatstyrda grannkommun Trelleborg.

S, V och MP stödde vårt förslag. Voteringen slutade med 14 för vår motion, 25 mot och 4 som avstod. (Fullmäktige var inte fulltaligt vid mötet).

Men än är sista ordet inte sagt. På tisdag den 24/5 ska Tekniska nämnden behandla ett medborgarförslag som handlar om exakt samma sak som vår motion. Det blir sannolikt avslag även där. Att lyssna på medborgarna är inte maktens styrka. Älska Svedala vill ändra på det och införa demokrati på riktigt i vår kommun.

Vår motion kan du läsa genom att klicka här: Vår motion
Medborgarförslaget hittar du här: Medborgarförslag
Motiveringen till avslaget kan du läsa här: Motivering till avslag