I december förra året beslutade kommunstyrelsen att Småskolan i Svedala ska rivas eftersom kommunhuset måste växa. Älska Svedala röstade som enda parti mot förslaget.

Vi vill att Småskolan bevaras och restaureras till ett modernt ”Föreningarnas Hus”. Lokalbehovet för kommunens föreningar är stort och detta hade varit en fin lösning.

Behovet av mer utrymme i kommunhuset anser vi löses bäst genom att man bygger ett kommunhus i Bara. Den kommundel som växer så det knakar borde ha en del av förvaltningen på hemmaplan så att säga.

På så vis får vi även plats till den konferens-/möteslokal som kommunledningen så gärna vill ha. Bygg den i anslutning till kommunhuset bakom Småskolan.

Både L och KD har i insändare förklarat att de vill bevara Småskolan. Två av fem partier i den styrande Femklövern ställer sig alltså inte bakom beslutet. Vi har därmed en spricka i Femklövern lite mer än en månad före valet.

Vill du läsa om hur det gick till då beslut om rivning fattades i kommunstyrelsen så klicka här för att läsa protokollet. § 248 på dagordningen.

Vill du se en liten film om hur vi i Älska Svedala ser på saken så klickar du här.