Vi kommer inte att ge oss. Nyårsfyrverkerierna ska vara begränsade till 12-slaget. Vårt arbete med att införa begränsningar kommer att fortsätta.

Vid kommunfullmäktigemötet den 18/5-2022 röstades vårt förslag om att begränsa användandet av nyårsfyrverkerier ner. Som motivering nämndes bl.a  att barn som behöver gå och lägga sig tidigt också ska ha möjlighet att se fyrverkerier.  Många av våra fyrfota familjemedlemmar får därmed fortsätta att fira nyår bakom nedrullade fönster till hög musik och alla lampor tända. Hästar ska vi inte tala om. Vårt förslag handlade ju inte om ett förbud, endast om en begränsning av samma slag som man idag har i vår moderatstyrda grannkommun Trelleborg.

S, V och MP stödde vårt förslag. Voteringen slutade med 14 för vår motion, 25 mot och 4 som avstod. (Fullmäktige var inte fulltaligt vid mötet).

Under samma år (2022) avslogs ett medborgarförslag som precis som vi ville begränsa fyrverkerierna. Att lyssna på medborgarna har man fortfarande svårt för i vår kommun.

Vi kommer inte att ge upp!

Vår motion kan du läsa genom att klicka här: Vår motion
Medborgarförslaget hittar du här: Medborgarförslag
Motiveringen till avslaget kan du läsa här: Motivering till avslag